Marschtrumning 25 maj

Lördag 25 maj kl. 13-16

Spelar du slagverk eller trummor och vill prova på marschtrumning?
Kroumata Percussion Center gör denna kurs på SMI i samarbete med Arméns Musikkår.

Kostnad: 200 kr per deltagare inklusive fika.
Anmälan: Du anmäler dig via denna länk till webbformulär och anger då din e-postadress. OBS! Anmäl dig senast 12 maj!
Betalning: Du betalar snarast efter anmälan via Swish. Du som är förälder kan anmäla och betala för ditt barn. (Det går också bra att betala via faktura om du föredrar det. Kontakta smi så ordnar vi det).
Kontakta oss gärna via e-post kpc@smi.se om du har frågor.


David Lindberg instruerar slagverkare som vill utveckla sin teknik och ensemblekänsla med hjälp av marschtrumslagning – grunden för vår gemensamma trumhistoria.

Att ta med för deltagare: Trumstockar av tyngre slag, t ex SD1 eller någon av rockmodellerna. Övningsplatta på stativ (så att deltagaren kan spela stående). Övningsplattan bör vara av en typ som ger ifrån sig ett distinkt sound, t ex en klassisk Remo med skinn, Sabian Quiet Tone, eller liknande. (Du kan även låna ett notställ av SMI som du kan lägga övningsplattan på om du saknar stativ).

16.00 avslutning med kort presentation av kursdagens innehåll. Öppet för alla intresserade.

Information som utskrivbar PDF i A4-format


Hitta hit: Alfred Nobels Allé 15, 141 52 Huddinge.
Pendeltågslinje 40 eller 41 till Flemingsberg (mot Södertälje eller Tumba).
E-post: kpc@smi.se
Telefon: 08-611 05 02


David Lindberg är regementstrumslagare vid Arméns Musikkår. Utöver att leda musikkåren i parad och ceremoni har han även ansvar för utbildningen av nya trumslagare.

Genom sitt livslånga intresse för fälttrumslagning, och sitt breda internationella kontaktnät, har David funnit en metodik som på ett mycket effektivt sätt arbetar in den grundläggande teknik som är en förutsättning för att kunna uttrycka musikalitet.

Vid kursen kommer deltagarna att få en god inblick i fälttrumslagningens hantverk. De kommer även att få med sig nycklarna till utökad nyansrikedom, teknisk pregnans, och det absoluta samspelet.