Föreningen SPiS firar 25 år!

Lördag 22 oktober på SMI i Flemingsberg firar föreningen SPiS – SlagverksPedagoger i Sverige – 25 år! Detta firas med konsert och middag.
För mer information: anders.holdar@smi.se

SPiS historia
1996 reste en studentgrupp från SMI till PASIC, Percussion Art Society’s internationella konvent, som den gången hölls i Nashville. Joakim Anterot, då liksom nu lärare på SMI, kom hem och föreslog att vi skulle bilda en liknande organisation i Sverige. Hans kompanjon på SMI, Anders Holdar, var tveksam, men efter en tids fundering landade duon i att en svensk variant skulle lägga sitt fokus på det metodiska och slagverks-lärarnas behov av inspiration och utveckling. SPiS konstituerades och höll sin första konferens i Stockholm 1997.

SPiS-dagarna
Efter 25 år kan vi konstatera att föreningen sedan länge är etablerad i Sveriges pedagogiska musikliv. Den årliga fortbildningskonferensen SPiS-dagarna hålls varje år under två dagar på novemberlovet, någonstans i Sverige. Varje gång med fokus på ett nytt tema.

SPiS-festivalen
Efter att under några år ha arrangerat ensembletävlingar formades SPiS-festivalen, dit lärare kan komma för att framträda med sina ungdomar och för att möta och inspireras av andra grupper.

SPiS behövs!
SPiS-dagarna och SPiS-festivalen, i alla dess brokiga former, är de två delar som föreningens arbete kretsar kring. SPiS behövs för att föra en stolt slagverkstradition vidare. För inspiration och återväxt av nya slagverksmusiker och lärare. För lustfyllda möten genom musiken!